ZEILTOCHTEN

Zeiltochten

Zeiltochten over de FRIESE MEREN met HISTORISCH SCHIP

Samen met de schipper en fokkemaat zeil je met de 179 jarige boeier  ‘Tjet Rixt’ over de meren en door de sloten van midden Friesland. Een zeiltocht samen met je vrienden, relaties, familie of collega’s. Eenmaal aan boord krijg je de kans om zelf de zeilen te hijsen, zelf aan het roer te staan, fokkemaat te zijn, kortom een geweldige ervaring!

Voor een gezelschap tot 8 personen is de boeier uit 1843, eigendom van het Zuiderzeemuseum, uniek. Eelke Dijkstra van Vaarevents in Terherne maakt graag een zeilprogramma voor jullie.  Eelke is bereikbaar op info@vaarevents.nl of op 0566 688557  en 06 538 938 82

Reserveer hier

 

Details over onze zeiltochten door Friesland

Zeilen met de boeier ‘Tjet Rixt’ is gegarandeerd een dag met belevenis. Je bent verzekerd van veel bekijks als je samen met de schippers met dit schip op het Sneekermeer verschijnt. Het is het oudste nog varende schip van Europa en is eigendom van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Een zeiltocht begint met uitleg over zeilen met de “Tjet Rixt”. Iets over de geschiedenis van boeiers en uiteraard veiligheidsinstructies. De zeiltocht gaat daar waar de wind waait, is het een zacht briesje dan is het Sneekermeer favoriet. Als het stevig waait zeilen we eerst in op de meertjes achter Terherne om daarna het Sneekermeer op te gaan.

Zeiltochten met zeilschip tjet rixt

Meestal zijn de zeiltochten een dag, middag of soms een avond. De opstapplaats is Terherne. Uiteraard is de tocht te combineren met andere activiteiten of een lekker etentje. Maximaal kunnen 8 gasten mee (en 2 bemanningsleden). 

Opstapplaats Terherne

  • Boeier ‘Tjet Rixt’ met bemanning, hele dag
  • Boeier ‘Tjet Rixt’ met bemanning, halve dag (niet op zaterdag)